Jul 17, 2013

Viikingiretk 2013 / Viking Voyage 2013


Viikingiretk 2013 on esimest korda üle aastatuhande toimumas 2013 aasta suvel, 25. juulist 28. juulini. Jah, asjaolud on muutunud viimasest postitusest saati, sest maailm meie ümber muutub kogu aeg.
Üle mitmete sadade aastate on jälle kokku kogunenud muistsete viikingite vägi, et teha teoks Suur Viikingiretk mööda Eesti rannikut ja sedapuhku, üle nii pika aja, Haapsalust Vormsile ja tagasi. Ehtne viikingiretk.

Viikingiretke üldine ajakava on selline:
  • 25. juulil, alates keskpäevast, kogunevad esimesed viikingid Haapsallu, Väikese viigi ja mere vahelisele alale. Pannakse püsti muinaslaager ja lähevad lahti muinastegevused laagri juures.
  • 26. juulil on elav muinaslaager avatud kõigile huvilistele, toimuvad õpitoad, tehakse võitlust päris mõõkade, kirveste, odade ja muude vahenditega, mis muinasajal kasutuses olid. Saab sõita viikingipaatide ja -laevadega ning teha kaasa erinevaid tegevusi.
  • 27. juulil pannakse Väikese viigi muinaslaager kokku ja viikingid lähevad oma muinaspaatide-laevadega merele ning võtavad suuna Vormsi poole. Ööbitakse Vormsil.
  • 28. juulil tullakse Vormsilt tagasi, peatutakse Haapsalu promenaadi juures, võetakse alused veest välja ja kuulutatakse selleaastane ühisretk lõppenuks. Selleks korraks.
Tahame tänada meie Viikingiretke koostööpartnereid ja toetajaid – Haapsalu linna ja Eesti Kultuurkapitali!

Info SIIT

This year "Äge" will participate in seavoyage in Western Estonia. The event will take place 25-28th of July in Haapsalu. The voyage is planned to reach the island of Vormsi. 

No comments:

Post a Comment